De Vuntus Zeilschool


Horndijk 24/A 1231 NX Loosdrecht
0355828741 Klik om te bellen

Over De Vuntus Zeilschool

Zeilschool de Vuntus: dé jeugdzeilschool van 't Gooi en omstreken!
Al meer dan 25 jaar geven wij les in optimist, laser pico, topaz uno, rs feva en windsurfen. 

Bent u op zoek naar een cursus voor uzelf of voor uw kinderen? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Zowel in het voorjaar, zomer en najaar kunt u bij ons terecht voor een cursus in de Optimist, Laser Pico, Topaz Uno, RS Feva en Windsufen.

De zeilschool ligt aan de Vuntusplas. Deze grenst aan de Loosdrechtse plassen.vDe Vuntusplas is slechts een klein gedeelte daarvan, maar wel het ideale water voor zeillessen. Op deze plas is voor elk niveau geschikt vaarwater te vinden, zowel beschutte plekken voor de beginnende zeiler als open water voor de gevorderden.

Volgens onze visie kun je pas leren zeilen op het moment dat je het leuk vindt. Daarom zorgen wij ervoor dat je eerst voldoende zelfvertrouwen krijgt in de boot en leer je vervolgens stap voor stap zeilen. Zeilen leer je door het veel te doen! Maar er komt ook een stukje inzicht bij kijken, hoe hoger je niveau hoe meer je uitgedaagd wordt op je inzicht. Zo kun je groeien van beginner tot wedstrijdzeiler. Uiteraard staat veiligheid voorop! Daarom krijgt iedereen bij ons een zwemvest en varen we met goed materiaal.

Bij Zeilschool de Vuntus is een instructeur nooit uitgeleerd. Zowel de eigen vaardigheid als de lesgeefvaardigheden worden regelmatig bijgespijkerd. Op intensieve wijze, volgens CWO-eisen worden instructeurs opgeleid en begeleid om zo de kwaliteit van de zeilcursus te kunnen blijven waarborgen. De vaak creatieve instructeurs maken de zeilcursus. Door het organiseren van thema’s met themaspellen is elke cursus een feest en elke cursus weer anders.

Zeilschool de Vuntus is als vaarschool aangesloten bij de CWO. De Commissie Watersport Opleidingen controleert jaarlijks de aangesloten vaarscholen op veiligheid, lesgeefvaardigheden, materiaal, etc. Dit is een extra kwaliteitswaarborg voor ons, maar ook een aansporing om onszelf constant te blijven verbeteren. Als CWO-vaarschool mogen wij CWO-diploma’s / vorderingenstaten uitschrijven, die bij elke CWO-vaarschool geldig zijn.

Diensten

Opleidingen

Onze locatie

De Vuntus Zeilschool


Horndijk 24/A 1231 NX Loosdrecht
0355828741 Klik om te bellen