Watersport in Nederland

Watersport in Nederland is een trend die zijn oorsprong vind in jongere generatie's, watersport is naast dat het een grootse volksontspanning betreft ook een bron van nieuwe mentale energie en enigzins een vorm van luxe. De hedendaagse waterspoters houden zich bezig met de beoefening van vele soorten watersporten en bijbehorende recreatieve componenten.

Bij watersport denken we al snel aan zwemmen roeien of waterpolo, maar het bevaren van een boot met motor of zeil behoort ook echt tot de hedendaagse watersport. De hedendaagse zeilboten zijn gebaseerd op  ideeen en technieken vanuit de middeleeuwen terweil zeilen vandaag de dag een echte tak van sport betreft werd er vroeger de wereld mee veroverd, te denken aan de middeleeuwen, slavernij en piraterij.

Naast het stoomschip van de 19e eeuw kennen we nu ook vele andere soorten schepen met motoren, zowel beroepsmatige schepen als pleziervaartuigen te denken aan onder andere "de boot die je zelf in gedachte hebt" als mede de "luxe" sloepen, tenders, kruisers en speedboten.

De recreatieve watersport op het gebied van varen met boten kent zijn grote groei in de jaren 30 en in de jaren 80 van de vorige eeuw. Vandaag de dag kan een ieder op het water genieten door middel van het bezit van zijn eigen boot of het huren ervan.

De voordelen van hebben van je eigen boot:
- Je hebt de boot van je dromen waar jij echt gelukkig mee bent.
- Je bent vrij om te gaan met je boot wanneer jij dat wilt.
- Je kunt je boot aanmeren bij de jachthaven die het beste bij je past.
- Je hebt bij aanschaf de keuze of je een sloep koopt of een kruiser, een tender of een speedboot,
- Je bepaald zelf of je wel of geen mensen meeneemt aan boord.
- Jij zelf bent de kapitein, alleen jij bepaalt waar de trip naartoe gaat.
- Je kan ongelimiteerd varen wanneer jij dat wilt.

Op March 3, 2018